Bij DPG media maakt Renée sinds december 2021 verhalende podcasts voor kranten en tijdschriften. Daarvoor werkte ze als freelance podcastmaker. Ze stond opdrachtgevers bij in iedere stap van het podcastproces: van formatontwikkeling, research en draaiboeken, tot de interviews, montage en publicatie.

Podcasts:

In de ban van van Rian (DPG Media: Tubantia en het AD): 5 afleveringen, gelanceerd in juli 2022 – interviews, scripts, montage

Samen met onderzoeksjournalist Angelique Kunst dook ik in het leven van ‘cybercharlatan’ Rian van Rijbroek. Zij heeft IT-miljonair Gerard Sanderink in haar macht. Wie is ze nou echt en waarom doet ze wat ze doet?

Miskraammonologen (DPG Media: Ouders van Nu en het AD): 10 afleveringen, gelanceerd in mei 2022 – format, research, presentatie en montage

Iedere aflevering een persoonlijk verhaal over miskramen, gemonteerd als monoloog.

Starten in Amsterdam (woonstichting de Key) – publicatie november 2021 – format, redactie, presentatie en montage

Een podcast over het woningtekort in Amsterdam, een mix van interviews met deskundigen en reportages in wijken met jonge en oudere bewoners.

Het Bromvliegeffect (BNR Nieuwsradio) – 10 afleveringen, gelanceerd juni 2021 – opnamebegeleiding en montage

Het Bromvliegeffect is de podcast over nudging, beïnvloeding en gedrag.  Gemaakt met gedragswetenschapper Eva van den Broek en reclamemaker Tim den Heijer.

Jouw Zwangerschapsweek (24Baby.nl) – wekelijks een aflevering – format, redactie, presentatie en montage

Een chatcast over de zwangerschap. Iedere week aan tafel met de zwangere Dide, verloskundige Maartje en Roos van 24Baby. Informatief en vermakelijk.

De Ben Tiggelaar Podcast (BNR Nieuwsradio) – wekelijks een aflevering – redactie en montage

Een wekelijkse podcast over persoonlijke en professionele groei. Interviews met experts.

Groei (Oranje Fonds) – publicatie oktober 2021 – redactie, presentatie en montage

Iedere aflevering een interview met een sociaal ondernemer die een flinke groei heeft doorgemaakt.

Voeding van Morgen (BNR Nieuwsradio) – (twee reeksen, voorjaar 2020 en voorjaar 2021) – redactie en montage

Een informatieve, snelle podcast over de toekomst van ons eten. Elke aflevering twee tot drie experts, aan elkaar gepraat door een presentator.

En verder:

Als podcastproducer bij BNR Nieuwsradio (september 2019 tot mei 2021) was Renée betrokken bij formatontwikkeling, begeleiding van podcastmakers en droeg ze zorg voor de dagelijkse operationele processen van lopende podcastseries. En ze deed redactie en montage van zowel redactionele, gesponsorde en branded podcasts.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt