Bij DPG media maakt Renée sinds december 2021 verhalende podcasts voor kranten en tijdschriften. Daarvoor werkte ze als freelance podcastmaker. Ze stond opdrachtgevers bij in iedere stap van het podcastproces: van formatontwikkeling, research en draaiboeken, tot de interviews, montage en publicatie.

Podcasts:

De Gifdode (DPG Media: AD, BN DeStem, Brabants Dagblad): 8 afleveringen, gelanceerd in augustus 2023 – research, interviews, presentatie, script, montage.

Samen met misdaadjournalisten Hessel de Ree en Rene van der Lee ontrafelde ik de ontluisterende zaak rondom de dood van geliefd supermarktondernemer Chris Griwnis. Zijn kersverse vriendin Yvon K. werd ervan verdacht hem te hebben vergiftigd omdat ze uit zou zijn op zijn erfenis. Twee dagen voor het vonnis neemt deze zaak een wel heel onverwachte en voor alle partijnen trieste wending.

In de ban van van Rian (DPG Media: Tubantia en AD): 9 afleveringen, gelanceerd in juli 2022 – interviews, scripts, montage.

Samen met onderzoeksjournalist Angelique Kunst dook ik in het leven van ‘cybercharlatan’ Rian van Rijbroek. Zij heeft IT-miljonair Gerard Sanderink in haar macht. Wie is ze nou echt en waarom doet ze wat ze doet?

Al meer dan 2 miljoen downloads

De vermisten van ’53 (DPG Media: PZC en AD): 5 afleveringen, gelanceerd in januari 2023, scipt en montage.

70 jaar na de Watersnoodramp zijn er nog altijd 105 vermisten. Samen met journalisten Noortje de Kroo en Rolf Bosboom legde Renee de verhalen van de laatste overlevenden vast en onderzocht ze of er nog een kans is dat sommige vermisten worden geindentificeerd.

Miskraammonologen (DPG Media: Ouders van Nu en AD): 10 afleveringen, gelanceerd in mei 2022 – format, research, presentatie en montage

Iedere aflevering een persoonlijk verhaal over miskramen, gemonteerd als monoloog.

Open/Eind (DPG Media: AD en Amersfoortse Courant): 6 afleveringen, gelanceerd in mei 2023, eindredactie.

Een podcast over de vermissing van Hanno van Mil en wat zo’n vermissing doet met achterblijvers. Gemaakt door Dija Kabba en Iris van der Boom.

Starten in Amsterdam (woonstichting de Key) – publicatie november 2021 – format, redactie, presentatie en montage

Een podcast over het woningtekort in Amsterdam, een mix van interviews met deskundigen en reportages in wijken met jonge en oudere bewoners.

Het Bromvliegeffect (BNR Nieuwsradio) – 10 afleveringen, gelanceerd juni 2021 – opnamebegeleiding en montage

Het Bromvliegeffect is de podcast over nudging, beïnvloeding en gedrag.  Gemaakt met gedragswetenschapper Eva van den Broek en reclamemaker Tim den Heijer.

Jouw Zwangerschapsweek (24Baby.nl) – wekelijks een aflevering – format, redactie, presentatie en montage

Een chatcast over de zwangerschap. Iedere week aan tafel met de zwangere Dide, verloskundige Maartje en Roos van 24Baby. Informatief en vermakelijk.

De Ben Tiggelaar Podcast (BNR Nieuwsradio) – wekelijks een aflevering – redactie en montage

Een wekelijkse podcast over persoonlijke en professionele groei. Interviews met experts.

Groei (Oranje Fonds) – publicatie oktober 2021 – redactie, presentatie en montage

Iedere aflevering een interview met een sociaal ondernemer die een flinke groei heeft doorgemaakt.

Voeding van Morgen (BNR Nieuwsradio) – (twee reeksen, voorjaar 2020 en voorjaar 2021) – redactie en montage

Een informatieve, snelle podcast over de toekomst van ons eten. Elke aflevering twee tot drie experts, aan elkaar gepraat door een presentator.

En verder:

Als podcastproducer bij BNR Nieuwsradio (september 2019 tot mei 2021) was Renée betrokken bij formatontwikkeling, begeleiding van podcastmakers en droeg ze zorg voor de dagelijkse operationele processen van lopende podcastseries. En ze deed redactie en montage van zowel redactionele, gesponsorde en branded podcasts.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt