OVER RENÉE

Op het moment dat zakenbank Lehman Brothers bezweek (2008), zette Renée (1985) haar eerst stappen in de journalistiek. Terwijl de wereld werd meegesleurd in de nachtmerrie van de economische crisis, kwam haar droom uit: een baan in de journalistiek. Renée ontwikkelde zich tot een multi-inzetbare redacteur en verslaggever voor nieuws- en actualiteitenprogramma’s.

Tussen 2016 en 2019 was Renée een zogeheten ‘digitale nomade’ en werkte ze vanuit verschillende landen als freelance journalist en tekstschrijver. Dankzij het internet was ze niet gebonden aan één locatie. Haar werk verscheen vanuit onder andere Colombia, Nicaragua, Oeganda, Albanië, Servië, Vietnam, Indonesië en Zuid-Korea.

In de jaren erna stortte Renée zich op de podcasts. Een vak waarin drie van haar grote liefdes samenkomen: vragen stellen, verhalen vertellen en werken met audio. Ze deed dit voor eerst BNR Nieuwsradio, later als freelancer voor verschillende opdrachtgevers en nu maakt ze verhalende podcasts voor de kranten en tijdschriften van DPG Media.

renee-about
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt